Pagina's

woensdag 25 september 2013

Na 25 jaar toch ontzanding Winssen


Ondanks jarenlange protesten van inwoners en actiegroepen van Deest en Winssen heeft de Beuningse gemeenteraad dinsdagavond ingestemd met de plannen voor de zandwinning Geertjesgolf. Na 25 jaar voorbereiding en meerdere colleges gaat de zandwinning door BV Nederzand er dan toch echt komen. 

Aanwezige bewoners lieten weten verbijsterd te zijn over het besluit. De bewoners zijn bang dat de zandwinning het landschap vernielt en dat ze jaren lang in de stank en het lawaai komen te zitten. Ook zijn bewoners bang voor natte kelders en wellicht nog erger. 

Jan Kersten van BN&M zegt tevreden te zijn over de extra onderzoeken die in het gebied tussen Winssen en Deest zijn uitgevoerd. Die hadden betrekking op grond, archeologie, geluid, lucht, water en veiligheid. "We vinden dat Winssen na 25 jaar voorbereiding recht heeft op een afronding van dit project. Wat ons betreft kan de zandwinning dan ook beginnen." De gemeenteraad van Druten moet nog een besluit nemen over het bestemmingsplan Geertjesgolf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten